Silkeborg

Silkeborg

Ista er ramt af hackerangreb

Ista der leverer forbrugsopgørelser til mange af vores beboere er blevet ramt af hackerangreb. Det betyder at, at man for tiden ikke at kan tilgå de oplysninger om bl.a. varmeforbrug som Ista ligger inde med.

25.08.2022

Ista skriver sådan på deres hjemmeside:

”Som en øjeblikkelig foranstaltning og for at hjælpe med at forhindre skader på vores it-infrastruktur, er alle potentielt berørte it-systemer i virksomheden blevet taget offline. Som følge heraf vil du midlertidigt være begrænset eller ude af stand til at bruge visse funktioner og tjenester. Vi beklager meget ulejligheden, som dette kan forårsage for dig, og beder om din fortsatte tålmodighed, mens vi forsøger at løse problemet.

Vi har underrettet Datatilsyn og indgivet anmeldelse til politiet. Et specialistteam af interne og eksterne eksperter er i øjeblikket i gang med en grundig undersøgelse af hændelsen og arbejder på højtryk for at afhjælpe forstyrrelsen så hurtigt som muligt. Dette kan dog tage noget tid.

Vi beder derfor fortsat om din tålmodighed og håber på din forståelse. Samtidig tager vi hændelsen som en mulighed for at gennemgå vores eksisterende sikkerhedsforanstaltninger for at forhindre lignende angreb i fremtiden.

I øjeblikket ved vi endnu ikke, hvilke data der er angrebet eller hvilke data der er blevet tilgået. Alle aktuelle oplysninger om efterforskningens status og svar på de vigtigste spørgsmål kan findes her på vores hjemmeside, som vi løbende opdaterer, så snart der er nye informationer: www.ista.com/dk/updates.

Såfremt der er presserende sager, er vi tilgængelige på administratorlinjen 77323344, på beboerlinjen 77323334, salgstelefonen 77323300 eller på vores hovednummer 77323232.

Vi er desværre ikke i stand til at besvare dine henvendelser så hurtigt, som normalt – vi beklager og håber på jeres forståelse.

Vi håber at genoptage vores sædvanlige tjenester så hurtigt som muligt.

Status 23. august 2022

Vi arbejder på højtryk med genoprettelsen af vores forskellige tjenester. Samtidig har vi fokuseret nøje på at undersøge de data, der kunne være omfattet af hackergruppens angreb.  Undersøgelserne er nu afsluttet, og vi ved derfor, at de personoplysninger, som vi behandler på vegne af vores danske kunder, ikke er berørt. ”