Silkeborg

Silkeborg

De almene boligers bidrag til FN´s verdensmål

Boligselskabernes landsforening kortlægger løbende, hvordan det står til med de almene boligers bidrag til FNs verdensmål. I 2021 har 224 boligorganisationer bidraget til kortlægningen. Det har vi også i Silkeborg Boligselskab.

01.02.2022

Resultaterne af undersøgelsen er præsenteret i den her rapport: https://bl.dk/media/17462/vores-bidrag-2021-landerapport_final.pdf

VORES BIDRAG TIL SUNDHED OG TRIVSEL

Boligen er den fysiske ramme om vores liv og har stor indflydelse på vores sundhed og sociale trivsel. I Silkeborg boligselskab er der medarbejdere og beboere, som er professionelt og frivilligt engageret lige der, hvor folk bor.

Det gør os til en del af Danmarks største civilsamfundsaktører. Heri ligger et enormt potentiale for at skabe gode fællesskaber og naboskab – det er med til at fremme både fysisk og psykisk sundhed for den million borgere, der bor alment.

VORES BIDRAG TIL UDDANNELSE

Alle unge fortjener fair og lige chancer i livet, og uddannelse har afgørende betydning for, hvordan man kommer til at klare sig. Adgang til kvalitetsuddannelse og lige muligheder for livslang læring er en central del af det sociale arbejde der udføres af boligorganisationerne.

VORES BIDRAG TIL ANSTÆNDIGE JOBS OG ØKONOMISK VÆKST

Den almene sektor, som står for hver femte bolig i Danmark og huser hver sjette borger i landet, er en vigtig driver for vækst og beskæftigelse i Danmark.

Det sociale arbejde i den almene sektor har et dedikeret fokus på beskæftigelse. Samtidigt skabes der jobs i de almene boligers mange bygge- og driftsaktiviteter, hvor der sikres fair arbejdsmarkedsvilkår.

VORES BIDRAG TIL BÆREDYGTIGE BYER OG LOKALSAMFUND

I Danmark er der knap tre mio. boliger. Cirka 20 pct. eller 580.000 af dem er almene lejeboliger. Det gør de almene boliger til den næststørste boligform i Danmark efter ejerboligerne.

Almene boliger er for alle. Unge og gamle. Familier og enlige. Dem der har det svært, og dem der har det nemmere. Almene boliger er til at betale og afgørende, hvis vi i Danmark skal have byer i balance med plads til alle.

VORES BIDRAG TIL EN GRØNNERE FREMTID

Hvis den grønne omstilling skal lykkes, og vi skal nå målet om klimaneutralitet i 2050, skal alle parter bidrage med det, de kan.

Med ansvaret for 20 pct. af den danske boligmasse har de almene boliger en rolle at spille – både i forhold til at reducere den mængde energi, vi bruger i opførelsen og driften af boligerne, og i forhold til at udvikle innovative lokale løsninger for produktionen af vedvarende energi.