Silkeborg

Bryrup får nye boliger

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da borgmester Steen Vindum (V) torsdag morgen tog første spadestik til nye almene familieboliger i Bryrup. Det er først gang i 35 år, at et boligselskab bygger i byen.

11.10.2021

"Vi har ønsket at understøtte oplandsbyerne med kvoterne til de almene boliger. Det giver et bedre grundlag for institutioner og skoler i hele kommunen. I dag er turen kommet til Bryrup, men der er også almene boliger på vej i Kragelund, Voel, Sorring, Gjessø, Them og Kjellerup - så de er godt fordelt", sagde borgmester Steen Vindum i sin tale.

 

Det er Silkeborg Boligselskab, der opføre de 10 nye boliger på Kirkevej. Formand for Silkeborg Boligselskab Bente Nielsen glæder sig over de kommende nye boliger. "Vi ved, at der er efterspørgsel efter lejeboliger overalt, og nu er turen så kommet til Bryrup. Vi får nogle gode rækkehuse i forskellige størrelser midt i byen, som hurtigt bliver lejet ud".

 

Birch Ejendomme vandt opgaven med at skulle opføre boligerne, og i sin tale fortalte René Birch, at han ser frem til et godt samarbejde med boligselskabet om de nye boliger. "Det er første gang vi er med i sådan et projekt, men vi vil lægge alle kræfter i, at boligerne bliver attraktive for byen. Vi håber det vil føre til et fortsat samarbejde om kommende boliger." - sagde han inden han tog det tredje spadestik til de nye rækkehuse.

 

Silkeborg Boligselskab åbner for ventelisten i foråret 2022, og forventer at de første indflytninger kommer til at foregå i september 2022.

 

Se dronefilm fra dagen her.